Bildiri Gönderimi Son Tarih : 15 Kasım 2024
Bildiri Sonuçları Açıklanması : 11 Kasım 2024
Bildiri Özeti Gönderim Kuralları
Bildirilerinizi online olarak https://www.akademideetik.com sitesinden gönderebilirsiniz. E-posta ya da farklı yollardan bildiri gönderimi kabul edilmemektedir.
Özetler, Türkçe ve İngilizce olarak sisteme girilmektedir.
Özetler araştırmalar için; giriş, amaç, yöntem, bulgular ve sonuç bölümleri; derlemeler için giriş ve sonuç bölümleri ile yapılandırılmış olarak ve 350 kelimeyi geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.
Başlık bold olarak ve kelimelerin ilk harfleri büyük olacak şekilde yazılmalıdır. Alt başlıkların sadece ilk harfi büyük ve bold olacak şekilde yazılmalıdır.
Yazarlar ünvan belirtmeden, bold ve sunum yapan yazarın adı alt çizgi ile belirtilerek yazılmalıdır.
Yazar kurumları; yazar soyadından sonra verilen üst simgeye (1,2,3 …vb) açıklama olarak yazar adlarından sonra yazılmalıdır.
Online bildiri modülü üzerinden gönderilen özetler aynı şekilde dijital kitap haline getirileceği için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Tüm yazım hatalarından yazarlar sorumludur.
Özetlerin kongre dijital kitabında yayınlanabilmesi için kongreye kayıt yaptırmış olmak gerekmektedir.
Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
Posterler "dijital poster" olarak sunulacaktır.
Bildiri özetlerinin son gönderim tarihi 4 Kasım 2024’dür.
Gönderilen bildiriler bağımsız olarak bilimsel kurulda yer alan hakemler tarafından kör olarak 1'den 10'a kadar puanlanacak olup sonuçlar neticesinde sözlü ve poster bildiriler belirlenecektir.
Bildiri sonuçları, bildirilerin asılacağı tarihler ve bildiri poster numaraları 21 Ekim 2024 tarihinde kongre web sitesinde ilan edilecektir.
Kongre kapsamında bilim kurulu tarafından kabul edilen çalışmalar sunulduktan sonra elektronik ortamda yayınlanacaktır.
Tam metin kabul edilecektir. Tam metinler 20 Aralık 2024 tarihine kadar tamamlanmalıdır.
Tam Metin Bildiri Hazırlama Kuralları
Tam metin gönderimi zorunlu değildir. Kongreye özet bildiri ile katılım sağlanabilir.
Tam metinler özet bildiri sonuçları açıklandıktan sonra “Online Bildiri Sistemi” ne yüklenebilecektir. Özetleri kabul olmayan katılımcıların, tam metinlerini sistem üzerinden yüklemelerine izin verilmeyecektir. Kabul edilen özet bildirilerinin tam metin olarak basılmasını isteyen yazarlar, tam metinlerini en geç 11 Kasım 2024 tarihine kadar “Online Bildiri Sistemi”ne yüklemelidir. Bu sistemden bağımsız olarak e-mail, faks veya posta yoluyla gönderilen bildiriler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Tam metinler Türkçe (isteğe bağlı İngilizce) olarak en az 1000, en fazla 2500 kelimeden (başlık, yazar bilgileri ve kaynakça hariç) oluşmalıdır.
Tam metin, Times New Roman yazı tipinde, 1.5 satır aralığında ve 12 punto büyüklüğünde hazırlanmalıdır.
Tam metin başlığı konu içeriğini yansıtmalı, kısa olmalı ve kısaltma içermemelidir. Başlık her kelimenin ilk harfleri büyük olacak şekilde yazılmalıdır. Türkçe başlıklarda “ve” gibi, İngilizce başlıklarda “on, of” gibi edatlar küçük yazılmalıdır. İngilizce başlıklarda Türkçe karakter kullanılmamalıdır.
Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır. İsimler sadece ilk harf büyük olacak şekilde yazılmalıdır.
Yazarların çalıştıkları kurumların isim ve adresleri (üniversite adı, fakültesi/bölümü, ili ve ülkesi) mutlaka belirtilmelidir.
Orijinal araştırma tam metinleri, Türkçe metin gönderenler için “Özet (Türkçe ve İngilizce), Giriş ve Amaç, Yöntem, Bulgular, varsa Tablo(lar), Tartışma, Sonuç, Kaynaklar”; İngilizce metin gönderenler için ise “Abstract, Introduction and Aim, Method, Results, if any Table(s), Discussion, Conclusion, References” bölümlerini içerecek şekilde yapılandırılmalıdır.
Olgu sunumu tam metinleri; Türkçe metin gönderenler için “Özet (Türkçe ve İngilizce), Giriş ve Amaç, Olgu(lar), Tartışma, Sonuç, Kaynaklar”; İngilizce metin gönderenler için ise “Abstract, Introduction and Aim, Case(s), Discussion, Conclusion, References” bölümlerini içerecek şekilde yapılandırılmalıdır.
Derleme tam metinleri; Türkçe metin gönderenler için “Özet (Türkçe ve İngilizce), Giriş ve Amaç, varsa alt başlık(lar), Sonuç, Kaynaklar”; İngilizce metin gönderenler için ise “Abstract, Introduction and Aim, if any subtitle(s), Conclusion, References” bölümlerini içerecek şekilde yapılandırılmalıdır.
Anahtar kelimeler en az 3, en fazla 5 kelimeden oluşmalıdır. Kelimeler arasına “;” (noktalı virgül) konulmalı, sadece ilk anahtar kelimenin ilk harfi büyük olmalı ve alfabetik sırayla yazılmalıdır.
Bütün tablo ve şekil/grafiklerin başlıklarının yazılması ve metinde kullanılış sırasına göre yerleştirilmesi gerekir. Şekiller dijital formatlı, JPEG kayıtlı ve 300 dpi çözünürlüğünde olmalıdır.
Kaynaklar Vancouver stiline uygun yazılmalıdır.
Metin içinde kaynaklar, kullanım sırasına göre numaralandırılmalı ve referans listesi bu sıraya göre sunulmalıdır. Kaynak numarası ilgili yere, parantez içinde belirtilmelidir. Birden fazla kaynak kullanıldıysa kaynaklar arasına virgül konulmalıdır.